zaterdag 18 mei 2013

Masterclass striptekenen

Enkele weken geleden organiseerde de Flitsacademie een masterclass striptekenen. Docenten: Henk Kuijpers (Franka) en Martin Lodewijk (Agent 327, Storm, January Jones). Auteurs met wiens werk ik ben opgegroeid (Hun verhalen verschenen o.a. in Eppo en Sjosji). Alle ins en outs uit dik 40 jaar striptekenen werden uit de doeken gedaan, inclusief (vaak enorme) originelen van Martin en Henk zelf, Martin's helemaal volgeschreven en -getekende dummies vol idee├źn en zelfs een originele strook van Charles M. Schulz (Charlie Brown).
En uiteraard moest er ook geschreven en getekend worden. Opdracht: verstrip een mop of grap. Onder het toeziend oog van Martin en Henk werd druk getekend, gedacht en geschaafd. En na twee intensieve, informatieve en vooral ook gezellige dagen had elke deelnemer zijn script af. 't moest alleen nog uitgewerkt worden. Afgelopen vrijdag lukte dat eindelijk. Mijn resultaat (klik voor vergroting):
Een overzicht van werk van alle deelnemers aan de masterclass is te vinden op:

http://www.stripster.eu/?/scripts/strips_week.php?y=2013&w=20&titel=Strips%202013-05-18 


2 opmerkingen:

  1. Geniaal Marco!!! Een goeie 'gag' is de basis van een plaat, toch? In alle opzichten geslaagd hoor. En hoe vet is het om les te krijgen van zulke giganten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. thanks!
    Hoe vet dat is? Heel vet! Martin en Henk zijn niet alleen samen goed voor 100 jaar stripmakerservaring, maar ook nog zeer aimabele mensen die al hun trucjes uitleggen, deze doorspekken met de nodige mooie anekdotes en en passant ook nog heel geduldig coachen toe de cursisten aan het werk waren.

    BeantwoordenVerwijderen